Jag har tillsammans med min fru Ingegerd haft den stora förmånen att besöka Kenya under 7 veckor i början av året. Det blev en intensiv tid med möten, seminarier och även praktiskt arbete. Herren har varit med på ett underbart sätt och vi har fått vara med om en härlig tid, trots att vi också stött på en del svårigheter.

Stora skaror samlas till gudstjänsterna
Det har varit mycket uppmuntrande att besöka olika platser varje söndag och att få se stora skaror samlas. Kyrkorna har ofta varit för små, så folket har fått samlas under öppen himmel. Ibland har det varit över 1000 personer i en gudstjänst. I Kuria, där vi började vårt missionsarbete på 70-talet, växer församlingarna. Just nu byggs en kyrka i Kehancha, som är Kurias centralort, bygger vi just nu en kyrka som kommer att rymma ca 1000 personer. Man håller nu på att lägga på ståltakstolarna. Vi hade ett underbart möte där, då den halvfärdiga kyrkan fylldes med folk. Möte i fullsatt kyrka i Kuria

Stort möte i Masai

En söndag besökte vi Masai dit vi hade blivit inbjudna av vår ledare James Konchella. Det var dålig väg dit, men när vi kom dit möttes vi av över 1000 masaier klädda i sina traditionella dräkter, som välkomnade oss med sång och dans. Det var så öppet att predika evangelium och då inbjudna gick ut till frälsning, så lyftes nästan alla händer och jag fick leda dem i frälsningens bön. Senare berättade pastorn att kyrkan var helt full och många var nyfrälsta. Idag har våra kyrkor i Masai ca. 10 000 medlemmar.
Masaikvinnor sjunger och dansar

Förnyelsevåg bland ledare och pastorer
Ca 400 ledare och pastorer har samlats i två seminarier, ett i Migori och ett annat i staden Eldoret. Deltagarna har kommit från oilka delar av Kenya, från Turkana i norr till Masai i söder. Undervisningen har präglats av stark gudsnärvaro och smörjelse. Vi avslutade varje seminarium med att smörja deltagarna med olja och be för dom. Det utlöste en våg av förnyelse och glädje. Vi lägger stor vikt vid att våra ledare inte bara får teologisk kunskap, utan att de också får uppleva den helige Andes mäktiga kraft i sina liv. Jesus och Paulus gjorde detsamma.
Pastorsseminariet i Eldoret

Ny matsal i Migori och brunnsborrning i Lwala

PÅ vårt högkvarter i Migori har våra ledare byggt en ny matsal som rymmer över 100 gäster. Tyvärr hade de gjort alla köksbänkarna alldeles för höga, så vi tvingades sänka dom från 110 cm till 90 cm. På vårt nya barnhem i Lwala började vi ett brunnsborrningsprojekt. Tyvärr borrade man alldeles för lågt första omgången, endast 66 m. De fick borra ett nytt hål som mätte 156 m. Från detta flödade det vatten över hela tomten. Nu återstår det att provpumpa, installera en pump samt att bygga ett vattentorn.
Borrning efter vatten i Lwala

Vår son med familj besökte oss
Det var också en stor glädje för oss att vår son Michael med familj kom och besökte oss de två sista veckorna av vår vistelse. Han var bara 4 månader gammal, då vi reste ut till Kenya 1970. Nu önskade han att hans två barn Amanda och William skulle få se var deras pappa växte upp under sina 9 första år. De fick följa med till Komotobo, där vi bodde de 5 första åren. Det var en upplevelse för dom att få besöka barnhemmet och handikapphemmet m.m. De hade också tillfälle att besöka Masai Mara under en dag, där alla de afrikanska djuren håller till.
Michael med familj på safari

Vi avslutade vårt besök i Mombasa, där jag hade tillfälle att vara med på Svenska Missionsrådets seminarium, som handlade om förändring och organisationsutveckling. Det har verkligen varit en innehållsrik resa, och jag är så tacksam för att verket går vidare genom Guds nåd och välsignelse.